"روز ملی درهای باز کشاورزی" در پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان؛ هماندیشی متخصصان بر محور امنیت غذایی "روز ملی درهای باز کشاورزی" در پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان؛ هماندیشی متخصصان بر محور امنیت غذایی 1404/3/18 (56) (0) "روز ملی درهای باز کشاورزی" در پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان؛ هماندیشی متخصصان بر محور امنیت غذایی به گزارش روابط عمومی پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان، در راستای گرامیداشت پنجاهمین سالگرد تأسیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات)، که به عنوان یکی از ارکان اصلی وزارت جهاد کشاورزی و بزرگترین سازمان پژوهشی و ترویجی کشاورزی در کشور شناخته میشود، و با شعار بازدید، هماندیشی و تلاش برای همافزایی نخستین رویداد ملی"روز درهای باز کشاورزی" با موفقیت چشمگیر برگزار شد که در موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور در جنوب کشور، میزبانی با پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان بوده است. این گردهمایی گسترده در روز یکشنبه، ۱۸ خرداد ماه ۱۴۰۴، از ساعت 8 صبح آغاز گردید و پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان میزبان جمع کثیری از پژوهشگران برجسته، آبزیپروران پیشرو، دانشجویان، بهرهبرداران صید و صیادی و شرکت های دانش بنیان بود. هدف اصلی این رویداد، فراهم آوردن فرصتی بینظیر برای تبادل تجربیات و دانش عملی و نظری و همچنین مرور دستاوردهای ارزشمند سازمان تات در توسعه و ارتقاء بخش شیلات و امنیت غذایی کشور بود. این سازمان نقش محوری در افزایش بهرهوری، پاسخگویی به چالش های شیلاتی در زمینه های صید و صیادی و آبری پروری، تکثیر و پرورش ماهیان بومی با هدف گذاری معرفی به قفس های پرورشی، ایفا کرده است.در این نشست تخصصی، ضمن معرفی ظرفیتها و توانمندیهای پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان در حوزههای دریایی، محورهای کلیدی و چالشبرانگیز شیلاتی در حال حاضر مورد بحث و بررسی قرار گرفت. از جمله موضوعات مهم مطرح شده، اهمیت حفظ امنیت غذایی و تامین پروتئین دریایی برای مصرف کنندگان است. دستاوردهای دیگر پژوهشکده در زمینه حفظ ذخایر آبزیان، توسعه آبزیپروری پایدار و پایش سلامت اکوسیستمهای دریایی، به عنوان نمونههای بارز از تلاشهای پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان معرفی شد.این رویداد بر اهمیت همکاری و همافزایی میان بخشهای دولتی، خصوصی و دانشگاهی برای رسیدن به اهداف مشترک و تضمین آیندهای روشنتر در حوزه امنیت غذایی کشور تأکید کرد.