به گزارش روابط عمومی پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان ، در راستای تقویت ارتباط دانش و کاربرد و هم‌افزایی ظرفیت‌های دانش‌بنیان استان هرمزگان، کارشناسان پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان از پارک زیست‌فناوری خلیج فارس و مرکز رشد دانشگاه پیام نور قشم بازدید به عمل آوردند.
در ابتدای این بازدید، دکتر شریف رنجبر، رئیس پارک زیست‌فناوری خلیج فارس، بر اهمیت فزاینده هوش مصنوعی، استارت‌آپ‌ها و مراکز رشد در کشورهای پیشرفته تأکید کرد. او با اشاره به ظرفیت‌های عظیم دریایی استان هرمزگان و اهمیت بالای صنایع شیلاتی و اقتصاد دریا‌محور، این حوزه‌ها را بستری مناسب برای ورود صاحبان ایده به عرصه اجرا و بازار دانست. دکتر رنجبر همچنین به انواع حمایت‌های مالی، آموزشی، آزمایشگاهی و تأمین فضای استقرار برای واحدهای فناور و شرکت‌ها در مراحل پیش‌رشد، رشد و پسا‌رشد اشاره نمود. او همچنین از حمایت‌های مالی کم‌بهره معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری، بنیاد برکت و صندوق‌های پژوهش و فناوری استان از مراکز رشد خبر داد.
دکتر رنجبر در ادامه افزود، که تاکنون حدود ۴۰ هسته فناور و ۲۴ شرکت تحت حمایت پارک قرار گرفته‌اند که از این میان، ۱۱ شرکت در حوزه‌های دانش‌بنیان فعالیت می‌کنند.
در بخش دیگری از این جلسه که به صورت مشترک با حضور دکتر زارع، مدیر مرکز رشد دانشگاه پیام نور، برگزار گردید، بر لزوم ایجاد شبکه‌های ارتباطی و همکاری میان پارک‌ها، مراکز رشد دانشگاهی و شتاب‌دهنده‌ها تأکید شد. هدف از این همکاری‌ها، حمایت همه‌جانبه از ایده‌های نوآورانه برای ایجاد کسب‌وکارهای دانش‌بنیان است.
موضوعاتی از قبیل نحوه راه‌اندازی مراکز رشد، فرآیند اعلام فراخوان و ارسال ایده‌ها، همکاری برای تأمین اعتبار و ارتباط با صندوق‌های تأمین سرمایه، ارائه خدمات آزمایشگاهی بر اساس تعرفه‌های مصوب، حضور هسته‌های فناور در رویدادهای تخصصی و توانمندسازی آن‌ها، و همچنین نحوه انعقاد قرارداد با شرکت‌ها، از جمله محورهای اصلی بحث و تبادل نظر در این نشست بود.
در پایان این بازدید پربار، کارشناسان پژوهشکده از مرکز رشد دانشگاه پیام نور قشم نیز بازدید کرده و از نزدیک با فعالیت‌ها و امکانات آن آشنا شدند. این بازدیدها نویدبخش تعاملات بیشتر و توسعه اکوسیستم نوآوری و فناوری در منطقه خواهد بود.