به گزارش روابط عمومی پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان، در نشست مشترک پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ با رویکرد مبتنی بر هم‌افزایی بخش دولتی و خصوصی، با حضور دکتر مرتضوی، رئیس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، دکتر گرگیج مدیر عامل و رئیس گروه صنعتی گرگیج، دکتر محبی معاون پژوهشی، کارشناسان و اعضای هیات علمی پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان، مهندس رامشی رئیس ایستگاه تحقیقات شیلاتی بندرلنگه در محل پژوهشکده اکولوژی برگزار شد. محورها و دستور کار این نشست، بر بررسی وضعیت موجود و ادامه فعالیت های طرح کلان تکثیر ماهیان سوکلا و اجرای پایلوت نیمه تجاری تولید کنسرسیوم پروبیوتیک از باکتری های بومی تمرکز داشت.
در این جلسه، دکتر مرتضوی ضمن خوش‌آمدگویی و تاکید بر اهمیت استراتژیک تکثیر ماهی سوکلا، به نقش حیاتی مشارکت بخش خصوصی در پیشبرد چنین طرح‌های کلانی اشاره کرد. وی اظهار داشت که این همکاری‌ها می‌تواند کمبودها را جبران کرده و به نتایج مطلوب در حوزه تولید در بخش آبزی پروری منجر شود. در ادامه نشست، مهندس رامشی، رئیس ایستگاه تحقیقات بندر لنگه، گزارشی از نتایج مطلوب به دست آمده از تکثیر ماهی سوکلا در این ایستگاه، از جمله اقدامات مربوط به استانداردسازی و بهبود کیفیت آب، ارائه داد.
دکتر گرگیج نیز در مورد مسائل و نیازهای آتی پروژه‌های مرتبط با ماهیان و چشم‌انداز همکاری‌های آتی در این حوزه سخن گفت. سپس، طرح کلان تکثیر ماهی سوکلا با جزئیات کامل مورد بحث و بررسی قرار گرفت و حاضران بر لزوم تسریع در اجرای فازهای مختلف پروژه، با توجه به اهمیت اقتصادی و زیست‌محیطی ماهی سوکلا، تاکید کردند.
در ادامه مقرر گردید ضمن همکاری گروه صنعتی گرگیج در جریان فعالیت های جاری ایستگاه بندرلنگه در سال جاری، گزارش و مستندسازی وضعیت طرح کلان سوکلا بر اساس فرمت معاونت تا انتهای خرداد ماه صورت گیرد. و پس از انجام مراحل اجرایی فوق، فرآیند انتقال دانش تکثیر ماهی سوکلا با حضور نمایندگان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری صورت خواهد پذیرفت.
این نشست، نمادی از عزم راسخ بخش‌های دولتی و خصوصی برای هم‌افزایی و بهره‌گیری از دانش و فناوری‌های روز در راستای توسعه پایدار صنعت شیلات کشور و حفاظت از ذخایر ارزشمند دریایی است همچنین تصمیم بر آن شد که پروپزال اجرای تولید نیمه تجاری تولید کنسرسیوم با تاکید بر بازاریابی و نقاط نوآوری محصول به گروه صنعتی گرگیج ارجاع داده شود تا در جلسات اتی مورد بحث قرار گیرد.