به گزارش روابط عمومی پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان جلسه عملکرد سال 1403 و برنامه های سال جاری پژوهشکده برگزار شد.
در ابتدای نشست، دکتر مرتضوی رییس پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان، به مرور فعالیت‌های علمی و پژوهشی انجام‌شده در سال ۱۴۰۳ پرداخت و دستاوردهای پژوهشی و پشتیبانی پژوهشکده را ارایه کردند ایشان به آمار و اطلاعات عملکرد پژوهشکده پرداخته و اعلام داشتند در 28 عنوان طرح و پروژه تحقیقاتی در سال 1403 در دست اجرا بوده است که 61 درصد آن را طرح و پروژه های سفارشی و 39 درصد مستقل بوده و 10 گزارش تحقیقاتی فروست دار منتشر و 68 مقاله در مجلات علمی پژوهشی بین المللی و ملی توسط محققین پژوهشکده به چاپ رسیده است ایشان به دستاوردهاویافته های شاخص سه سال اخیر پژوهشکده را بشرح ذیل پردختند .
- مکان یابی زیستگاههای مصنوعی دریایی بمنظور بازسازی ذخایر آبزیان در محدوده آبهای غرب استان ، جزیره قشم و شرق استان .(اکولوژی)
-دستیابی به دانش فنی تکثیر و پرورش ماهی سوکلا (آبزی پروری)
-تولید کنسرسیوم پروبیوتیک از باکتری های بومی خلیج فارس (زیست فناوری)
- دستیابی به روشهای زیستی کاهش غلظت آلاینده ها در پساب آب شیرین کنهای ساحلی (اکولوژی)
-سنتز بیوچار با پتانسیل حذف نوترینت ها از خروجی مزارع پرورش آبزیان (اکولوژی)
-نقش‌ صید خرد (ماهیان سطح زی ریز) در معیشت‌، اقتصاد و ایجاد فرصت‌هاي شغلی‌ در هرمزگان(ارزیابی ذخایر)
- تعیین برنامه زمانی اجرای دریا بست در خلیج فارس و دریای عمان ( ارزیابی ذخایر)
-تعیین میزان میزان برداشت بهینه میگو (ارزیابی ذخایر)
در ادامه کسب رتبه برتر در زمینه پژوهش های مساله محور در جشنواره شهید رجایی را بعنوان یکی از موفقیت های شاخص سال 1403 پژوهشکده اعلام و حرکت در راستای حل چالش های پیش روی بخش شیلات را ضرورتی انکار ناپذیر و ماموریت اصلی پژوهشکده برشمردند.
در ادامه، دکتر محبی معاون پژوهشی و فناوری پژوهشکده، به وضعیت قراردادهای پژوهشی جاری و پروژه های تحقیقاتی مشترک با بخش خصوصی و سازمانهای اجرایی، اجرای برنامه های ترویجی در راستای ترویج یافته های تحقیقاتی به نقش پژوهشکده در مسئله یابی و ارائه راهکارهای علمی در چالش های شیلاتی مرتبط با ذخایر آبزیان و سلامت اکوسیستم دریایی استان هرمزگان اشاره نمودند. دکتر بهزادی معاون پشتبانی و برنامه ریزی پژوهشکده، فعالیت‌های عمرانی سال 1403شامل تجهیز دستگاهی و بهسازی زیرساخت‌های آزمایشگاهی و کارگاهی را تشریح نمود. پس از تشریح عملکرد، مدیران بخش های پشتیبانی ، روسای بخش های تحقیقاتی ،کارشناسان و محققین پژوهشکده ، نظرات و پیشنهادات خود را در خصوص فعالیت‌های سال ۱۴۰۳ و اولویت‌های سال پیش‌رو مطرح کردند.