ارزیابی تاثیر عملیات پس از صید بر کیفیت ماهی موتو ارزیابی تاثیر عملیات پس از صید بر کیفیت ماهی موتو 1403/10/18 (61) (0) ارزیابی تاثیر عملیات پس از صید بر کیفیت ماهی موتو به گزارش روابط عمومی پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان، ماهی خشک موتو یا متوتا ماهی به دلیل ارزش غذایی بالا، طرفداران زیادی دارد و باعث رونق اقتصادی سواحل جنوبی کشور است. میزان صید کل ماهیان سطح زی ریز در کشورهای حاشیه خلیجفارس و دریای عمان در سال 2017 از آبهای خلیجفارس و دریای عمان 228 هزار تن بوده است که سهم عمان 6/57 درصد، ایران 41 درصد و سایر کشورها 4/1 درصد بوده است. در راستای انجام پروژه ارزیابی تاثیر عملیات پس از صید بر کیفیت ماهی موتو معمولی عملیات مرحله اول نمونه برداری از دو منطقه جنوبی جزیره قشم (مسن و رمچاه) انجام پذیرفت و نحوه صید و نمک سود کردن و نیز انتقال آنها به مناطق دیگر جهت خشک کردن و بسته بندی آنها مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت . در این مرحله نمونه های لازم جهت اندازه گیری میزان پروتئین ، چربی ، رطوبت و نیز اسید های چرب به آزمایشگاه پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان انتقال داده شد. لازم به ذکر است مراحل بعدی نمونه برداری از مناطق دیگر در حاشیه جنوبی جزیره قشم متعاقبا انجام خواهد شد.