به گزارش روابط عمومی پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان، در راستای برنامه روز مزرعه و جهت آشنایی هرچه بیشتر صیادان و دست اندارکاران امور شیلاتی برنامه ترویجی با موضوع "زیستگاه های مصنوعی  و نقش آن در بازسازی ذخایر آبزیان" توسط دکتر سیامک بهزادی عضو هیات علمی پژوهشکده طی روزهای 13، 14 و 15 اسفند ماه در شهرهای میناب، کوهستک و جاسک برگزار شد.
دکتر بهزادی در تعریف زیستگاه های مصنوعی گفت: ابزارهای ساخته شده دست بشر بوده که پس از استقرار در بستر دریا، بستر و شعاع پیرامون خود را تحت تأثیر فیزیکی، شیمیایی، هیدرولوژیکی و زیستی قرار میدهند ، هرچند که کلیه عوامل ذکرشده از منظر کمی و کیفی به جنس و نوع سازه، چیده مان، استقرار و فون و فلور طبیعی هر زیست بوم بستگی دارد. وی منافع زیستگاه های مصنوعی را حول 4 محور شیلاتی- ماهیگیری، زیست محیطی، غواصی- تفریحی و سایر منافع زیستی ، غیر زیستی و اقتصادی- اجتماعی بیان کردند. در بحث منافع شیلاتی افزایش زیستگاه، ایجاد مناطقی امن برای مولدین جهت تخمریزی، بازسازی ذخایر ماهیان و سایر آبزیان، افزایش زیستگاه های ساحلی و بازسازی آنها، ایجاد پناهگاه جمعیت جوان ماهیان و سایر آبزیان، استفاده بیشتر آبزیان و ماهیان از ستون آب، صرف انرژی كمترجهت مقابله با جریانات دریایی و امواج، ایجاد پناهگاه برای البستر، خرچنگها و... و مکانی برای نشست سریع بچه ماهیان در بخش زیست محیطی فراجهندگی و انتقال مواد مغذی از بستر به ستون آب، بازسازی ذخایر مرجان ها، پالایش اکوسیستم های زیر قفس های دریایی، کاهش پدیده کشند قرمز و بازچرخ مواد در بحث سایر منافع نیز کاهش مصرف سوخت، افزایش درآمد و بهبود معیشت نام بردند.
بهزادی سپس تاریخچه زیستگاه ها، زیستگاه های مصنوعی و مشارکت تعاونی های صیادی در دنیا، منطقه و استان هرمزگان را توضیح دادند. وی گفت مکان یابی به عنوان گام نخست در استقرار سازه های مصنوعی تلقی می گردد، به منظور مطالعه بهترین مکان علاوه بر مطالعات زیستی نیازمند برخی اطلاعات غیر زیستی، مطالعات زیست محیطی و هم چنین سایر الزامات ایمنی زیستی در محیط های دریایی می باشد تا علاوه بر افزایش بهینه تولیدات سایر منافع حاصل از تاسیس زیستگاه های مصنوعی ایجاد گردد و مخاطرات دریایی آن مد نظر قرار گیرد. ایشان در توضیح نوع بسترو عمق رسوب گفت: بی مهر گان کفزی دامنه وسیعی از بستر، مواد آلی و معدنی را به خود اختصاصی می دهند، لذا تنوع زیستگاه و تنوع تغذیه در آنها سبب می شود یکی از مهمترین واسطه های انتقال انرژی در یك زنجیره غذایی بشمارآیند. از حلقه های بسیار مهم ارتباطی و انتشار انرژی و مواد غذایی در محیط می باشند. وجود یا عدم وجود برخی ازگونه های بنتیك نشان دهنده کیفیت آن محیط می باشد، که ازآنها به عنوان شاخص های بیولوژیك نام برده می شود. فاکتورهای آب که بیشترین ارتباط با استقرار زیستگاه دارد بایستی مشخص گردد،  فاکتورهای فیزیکوشیمیایی آب به دلیل اینکه حالت های مطلوب برای رشد آبزیان در این نوع سازه ها وابسته به آنها می باشد مطالعه می شوند،  یکی ازدلایل صدماتی که ساکنین زیستگاه ها درخطوط ساحلی می بینند حساسیت آنها به نوسانات شوری، درجه حرارت، نرخ رسوب گذاری وکدورت آب می باشد.