به گزارش روابط عمومی پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان، دومین سخنران این پژوهشکده به مناسبت هفته پژوهش دکتر زاهدی کارشناس ارشد تکثیر و پرورش آبزیان، موضوع کارایی استخرهای نوزادگاهی (نرسری) در افزایش میزان تولید میگوی پرورشی را ارائه نمودند.
ایشان در تعریف نرسری گفت: نرسری در واقع به عنوان یک مخزن کنترل شده موقت عمل می کند که در آن میگوها اجازه دارند با شرایط مزرعه سازگار شوند. این سیستم، قرار گرفتن میگوها در معرض تهدیدات بالقوه مانند بیماری، عوامل استرس و ... را کاهش می دهند و امکان تشخیص زود هنگام هر گونه بیماری را فراهم می کند.
وی فواید ایجاد نرسری را امکان افزایش میزان بازماندگی، بهبود در یکنواختی سایز، کاهش شکار توسط شکارچیان، کاهش مدت زمان استفاده از استخرهای بزرگ پرورشی،  امکان تولید با ضریب تبدیل غذایی مناسب تر و امکان افزایش ضریب ایمنی زیستی بهتر و کاهش اثرات بیماری در ابتدای دوره پروش، امکان پرورش در دو کراپ پرورشی با توجه به شرایط اقلیمی، تهیه لارو مورد نظر در بازه زمانی مناسب تر و تقاضای کمتر بازار و امکان تولید با سایز بالاتر و اقتصادی تر  بیان کردند. دکتر زاهدی در ادامه گفت: یکی از بیماری های نوظهور در استان هرمزگان بیماری باکتریایی AHPND است که بیشترین تلفات توسط این عامل در 30 تا 40 روز ابتدای دوره پرورش اتفاق می افتد اما تلفات تا انتهای دوره نیز با میزان کمتری ادامه خواهد داشت. لذا استفاده از نرسری امکان بهره برداری از میگوهای بزرگتر با مقاومت بهتر را فراهم خواهد کرد. در صورت تشخیص عوامل بیماری زا در میگوها، معدوم سازی استخرهای کوچک به راحتی امکان پذیر است. با استفاده از نرسری امکان پایش چند باره میگوها قبل از انتقال به استخرهای پرورش فراهم می شود. امکان ضدعفونی آب برای استفاده در نرسری و کاهش اثرات موجودات مزاحم و آب های آلوده به دلیل حجم بسیار کمتر آب مورد استفاده فراهم است و اینکه استخرها به مدت یک ماه کمتر در معرض هجوم عوامل خارجی قرار خواهند گرفت و امکان خشک کردن استخرها در مدت زمان بیشتری انجام خواهد شد.
دکتر زاهدی در ادامه برخی از روش های نرسری را چنین برشمردند
استفاده از بخشی از استخرهای خاکی به عنوان نرسری سنتی و رها سازی در استخرهای مادر (نرسری های اولیه) پرورش با بکار بردن تور هاپا در استخرها، استفاده از تانک ها با ابعاد و انداره ای متفاوت (گرد ، مربع و ...) استفاده از استخرهای پوشش دار با ابعاد مختلف برای پرورش لارو و استفاده از سیستم های بیوفلاک ، مداربسته و  ... ایشان در خاتمه مزایا و معایب هر یک از روش های مذکور را بیان کردند.